Animatie

Jou complexe boodschap of verhaal
In Jip en Janneke taal

HOE MAKEN WIJ EEN ANIMATIE?

NIEUWSGIERIG HOE WIJ TE WERK GAAN?

Dus je hebt na lang zoeken een aantal bedrijven gevonden die animaties maken die aansluiten op wat je zoekt. Maar hoe nu verder? Natuurlijk is het handig om te weten hoelang het hele process nu gaat duren voordat je de animatie kan delen met de wereld. Wat zijn de eerste stappen en hoe gaan we dit samen oppakken? Laten we wat dieper ingaan op onze manier van werken!
Tijdens het gehele project zullen we nauw contact blijven houden met jullie als klant. We leggen alle belangrijke stappen duidelijk aan jullie uit zodat we allemaal weten wat de bedoeling is. Communiceren is alles! Uiteindelijk zullen wij al onze kennis en vaardigheden gebruiken bij het vertellen van jou verhaal. En maak je geen zorgen, wij nemen bij ieder project genoeg tijd om tot een geweldig resultaat te komen. Wil je toch nog meer weten over de verschillende stappen? Hier vind je onze werkwijze in een notendop.

Animatie & Video Studio 4
Concept

1. Concept

We beginnen waar elk project moet beginnen: het concept. Tijdens deze beginfase gaan we het hebben over de mogelijkheden en ideeën. We gaan om de tafel zitten, drinken, praten en brainstormen erop los. Op basis van de conclusie schrijven jullie, of maken wij samen een catchy script. Hierin wordt in 1 minuut duidelijk wat de boodschap van de animatie is. Zodra we weten wat de content is kunnen we een passende stijl bepalen. Wordt de animatie serieus, speels, informatief of juist vertellend? Het kan ook zijn dat je al een voorbeeld in gedachte hebt als referentie. Wij houden overal rekening mee in deze beginfase.

Ontwerp

2. Ontwerp

Op basis van het script en de afgesproken stijl tekenen wij een storyboard. Dit is een visueel, geschetst overzicht van wat er in de animatie voorbij komt. Samen met een tijdelijke voice over, muziek en geluidseffecten hebben we nu een beter beeld van de duur en tempo van de animatie. Op dit moment is het ook belangrijk om de grootste aanpassingen en veranderingen te doen aan de rode draad van het verhaal.

Productie

3. Productie

Dit is waar het creatieve gedeelte van start gaat. Nadat we alle elementen zoals de content, schetsen, muziek en voice over hebben gecombineerd is het tijd om te beginnen met de illustraties. Deze zullen de schetsen vervangen en zijn de ontwerpen die uiteindelijk zichtbaar zullen zijn in de animatie. Zodra dit klaar is zal alles in beweging worden gezet. De animatie komt frame voor frame tot leven en langzaam maar zeker wordt jou verhaal verteld.

Resultaat

4. Resultaat

De animatie is af en wordt klaargemaakt om afgespeeld te worden. We houden rekening dat de animatie zowel offline als online bekeken kan worden op PC, Tablet, Smartphone en andere platformen. Het is nu tijd om de animatie te delen met de wereld! Deel je animatie op social media zoals YouTube of adverteer op Facebook. Zet hem op je website of gebruik hem tijdens presentaties.

HOEVEEL KOST EEN ANIMATIE?

Een animatie laten maken kost vooral veel creativiteit.

Iedere animatie is uniek en blijft maatwerk. Dit zorgt ervoor dat wij dus geen direct antwoord hebben op de vraag wat een animatie nou precies kost. Pas als we de wensen van de klant in kaart gebracht hebben kunnen wij een mooie prijs maken die aansluit op het budget.

Een ding is zeker, wij maken altijd unieke animaties! Bij de start van ieder project bespreken wij de mogelijkheden van de gewenste stijl, duur, manier van communiceren en de structuur van de animatie.

Wil je een animatie laten maken door ons?
Stuur ons dan een berichtje!

Neem contact op

Animatie pakket