Dit schitterende meesterwerk is met de hand geanimeerd (traditioneel 2D animatie) door Glen Keane (Disney’s foremost lead character animator) met een beetje help bij de tussen liggende frames. Geen enkel ander gedeelte van dit project is uitbesteed aan andere partijen. Als je kippenvel kreeg van deze animatie en de stijl waarin het gemaakt is, bekijk dan ook Paperman, een ander geweldige short van Glen Keane.

Over “Duet”:

Een viering van het leven geuit door de handgetekende lijn, Duet is de nieuwste van de Google ARAP’s Spotlight Stories serie, een interactieve korte film exclusief gemaakt voor mobiele platformen.
Geanimeerd en geregisseerd door 1 persoon: Glen Keane (voormalig Disney animator en bedenker van de geliefde personages als Ariel, Beest, Aladdin, Pocahontas, Tarzan en Rapunzel),Duet verteld het verhaal van Mia en Tosh en hoe hun individuele wegen elkaar telkens weer kruisen in hun leven en zo tot een Duet ontstaat. De unieke, interactieve aard van het verhaal zorgt ervoor dat de kijker naadloos de reis van de twee personages volgt van geboorte en kindertijd totdat ze volwassen zijn.
Duet is de derde in de reeks van Spotlight Stories, een nieuwe manier voor het vertellen van verhalen op mobiele platformen. De verhalen voegen artistieke wereldklasse met innovatieve rendering en interactieve technologie voor mobiele platformen samen om zo een nieuw canvas voor de nieuwe generatie storytelling te ontwikkelen.
Duet is de eerste traditioneel hand getekende animatie film te zien bij Spotlight Story. De animatie biedt een glimp van wat er allemaal mogelijk zal zijn op mobiele platformen, een rijk, modern canvas voor creatieve uiting en meeslepende kunst en technologie. Duet zal later dit jaar officieel gelanceerd worden en beschikbaar zijn op alle mogelijke toestellen met fatsoenlijke hardware capasiteit en OS versies hoger dan Android 4.2